https://www.instagram.com/visit_oradea/

Dacă ți-aș cere să completezi secvența: Helsinki, Barcelona, Glasgow, Budapesta, Art Nouveau, ai răspunde Oradea? Ei bine, dacă da, ai avea perfectă dreptate. Oradea este orașul care ne pune pe harta culturală europeană. Concentrația de arhitectură deosebită, teatre și muzee este impresionantă pentru orice turist român și străin deopotrivă. Nu întâmplător și-a câștigat reputația de ”Micul Paris de pe Crișul Repede”.

Turismul în Oradea

Pentru că am amintit de turism, trebuie menționat scenariul vibrant al Oradei din perspectiva celor care vin să viziteze urbea. Peste 21 de hoteluri de pâna la cinci stele sunt pregătite să satisfacă până și pe cei mai pretențioși dintre noi. În funcție de perioada în care vrei să explorezi zona, poți participa la o serie de evenimente fabuloase. Câteva festivaluri ce merită amintite sunt Toamna Orădeană, Serbările Cetății, European Music Open, Infinite Dance Festival sau Festivalul Internațional de Teatru Oradea.

Fără greseală putem spune că diversitatea a stat la baza evoluției în cazul Oradei, alături de proximitatea municipiului față de Budapesta, orașul fiind deseori declarat ”poarta României către Occident”.

Economia orașului generează joburi bune prin angajatori renumiți

Oradea a avut dintotdeauna o economie solidă comparativ cu alte orașe din Romania având un PIB de 150% din media națioală. Diversitatea industriilor prezente aici stă la baza bunăstării populației. Oradea nu duce lipsă de joburi în domenii cum ar fi electronică, robotică, domeniul IT, cel al construcțiilor de mașini, industrie alimentară, cea textilă, iar lista poate continua. Merită amintit că orașul este campion la atragerea fondurilor europene. Din acest motiv se asigură un ritm constant în crearea de noi locuri de muncă pentru rezidenții orădeni. Cu un mediu economic atât de dinamic nu ne surprinde că cel mai bogat român din SUA a decis să investească cinci milione de euro în producția de roboți industriali din Oradea.

Trăiește și muncește în Oradea

Simți nevoia de o schimbare de loc iar criteriile tale sunt joburi bune și un stil de viață dinamic. Dacă te gândești să te relochezi trebuie să știi că proprietățile în Oradea vin cu o etichetă de 1000 euro pe metru pătrat. Prețul unui apartament să varieze între 45000 euro și chiar până la 80000 euro pentru 3 camere. Dacă te gândești să închiriezi, atunci fii pregătit să pui deoparte intre 250 și 350 de euro pentru un apartament cu două camere într-o zonă centrală.

Oradea – HubertPhotographer on PixaBay

Pentru timpul tău liber, Oradea este gata să îți ofere seri pline de culoare în centrul istoric. Zeci de terase și restaurante te așteaptă în clădiri cu o arhitectură deosebită unde cultura se împletește cu arta culinară. Dacă ești atras de parcuri de distracție sau pur vrei să diversifici timpul liber al copiilor, atunci trebuie să știi că Oradea are un aqua park impresionant, deschis tot timpul anului. Nu îți face probleme de locuri libere căci centrul se întinde pe 6,7 hectare. Wow!

Dacă vrei ceva mai terapeutic să nu uitam de proximitatea Bailor Felix, singurul complex balnear de cinci stele din țară. În cazul în care plimbările în aer curat sunt your cup of tea?! Atunci trebuie amintit că Oradea este green city cu peste 25 de metrii patrați de spatiu verde per rezident. Parcurile sunt prea banale pentru tine?! Atunci Apusenii te așteaptă măreți cu drumeții de neuitat și imagini de Instagram.

Concluzia …

Trăiește și muncește in Oradea? Te-am convins? Noi putem spune că ”orașul cetate” sau ”varadia” ne-a cucerit. Merită vizitat de fiecare român cel puțin o datĂ în viață. Noi, echipa MyNextJob, îi acordăm un loc fruntaș în topul locurilor magice din România.

Ne vedem la târgul magic de Crăciun de la Oradea! Fingers crossed we still have one!

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter