Software Skills care decid cine rămâne angajat și cine devine șomer în 2020

În ultimele luni, multe companii au decis să își restrângă numărul angajaților temporar sau permanent. Cei mai mulți s-au întors la joburile lor deja, dar restul reprezintă victimele restructurărilor pe timp de criză economică. Ce anume a făcut diferența în ochii celor de la HR atunci când s-a decis cine rămâne și cine pleacă? S-ar putea rezuma totul la cât de techy ești!

Am putea spune că sunt mulți factori implicați în aceste decizii grele, dar din ce in ce mai mult alegerea se rezumă la cine a dezvoltat skilluri puternice in utilizarea tehnologiei în modul in care iși face jobul. De ce? Pentru că de cele mai multe ori un angajat care deține cunostințe puternice de software poate fi mai eficient și mai util in cadrul unei companii.

Nici un domeniu si nici o poziție nu a rămas neatinsă de revoluția tehnologică. Operarea unui sistem windows și redactarea unui email sau fișier Word nu mai este suficientă în ochii recruiterilor. E timpul pentru candidați să iși analizeze skillurile și să le aducă in anul 2020.

Cum evaluezi cât de techy ești?

Cu toții știm că soft-ul Microsoft Office este ceva fără de care nu poți performa  într-un job de office. Întrebarea rămâne totuși, ești suficient de sincer cu tine însuți în privința nivelului la care poți opera acest software. Indiferent dacă ești angajat sau îți cauți un loc de muncă, subiectul acesta te privește în mod direct. Din ce in ce mai mulți recruiteri au acces la tooluri pentru a testa aptitudinile declarate de candidați. Nimic nu este mai rușinos pentru angajat sau un aplicant, decât să constate în urma unei astfel de testari că nivelul declarat ca și competență nu este cel real.

IBM Kenexa au creat în acest sens o serie de teste universale care vor indica nivelul tău ca user pe fiecare software cerut de angajator și îl vor compara cu cel al tuturor candidaților ce au fost testați global. Astfel vei ajunge în topul listei de talente intervievate pentru angajare sau nu vei fi contactat deloc. Dacă în trecut puteai zbura sub radar și aveai șansa de a  impresiona angajatorul prin charmul tău și soft skills, well avem vești triste: doar 10% din candidați au șansa unui meeting cu recruiterul ca urmare a acestor assessment-uri.

Alte programe care iți vor crea un avantaj

In funcție de domeniu, cerințele aptitudinilor diferă, la fel și certificările skillurilor pe care le menționezi in cv-ul tău. Ideal este ca fiecare program pe care alegi să îl listezi să fie susținut de un certificat de competență, iar dacă acest lucru nu este posibil fii sincer și declară nivelul de competență real.

Echipa MyNextJob a alcătuit o listă a celor mai căutate programe de software care iți vor crea un avantaj la urmatorul val de concedieri sau în următorul job hunt.  Angajatorii sunt  de acord că orice activitate de birou ar fi mai eficientă dacă angajatul ar avea în bagajul de cunostințe programe de editare, design, de prezentare scrisă, video și audio. Cunoștințe basic SEO și de marketing, CRM, programe de facturare, dar și cloud based project coordinating software sunt la fel de apreciate.

  • Microsoft Office
  • Outlook Mail
  • Google Suite
  • Adobe Acrobat DC
  • Adobe Master Collection
  • Canva
  • WordPress
  • Social Media Marketing Hubs

Bineințeles că lista nu este exaustivă și poate fi completată în funcție de domeniul și industria în care muncești. Cu siguranță un bun punct de pornire în dezvoltarea ta profesională și în a te asigura că ești pregătit pentru testări profesionale.

Cum poți fii pregătit pentru Software Skills Assessments? Demonstrează cât de techy ești!

Tech skills sunt și rămân importante indiferent dacă vrei să fii competitiv în colectivul actual sau ești în căutarea unui nou job pe MyNextJob. Acestea pot face diferența între tine și colegul tău  care are aceeași experiență și educație. Dacă vrei să practici astfel de teste, internetul oferă o serie de opțiuni gratuite cât și plătite. Articolul celor de la Practice Reasoning îți poate oferi mai multe detalii despre ceea ce te așteaptă într-o astfel de testare.

Deci? Ești pregătit pentru testări profesionale!

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter