stres serviciu

Fără îndoială, reacomodarea la locul de muncă după vacanța de sărbători este cruntă. De abia atunci când începi să te acomodezi cu timpul petrecut împreună cu familia, statul în pat dimineața, vacanța se termină. Ceea ce înseamnă că reacomodarea la locul de muncă este foarte dificilă. Unde mai pui că mulți nici nu termină de digerat ce au mâncat de Crăciun înainte de a ajunge la birou. Și cum nu întotdeauna poți să prelungești concediul după sărbători, iată ce trebuie să faci pentru a avea o întoarcere la muncă după vacanță cât mai lină.

Oferă-ți o zi-tampon

Nu este indicat să mergi la muncă a doua zi după ce te-ai întors din vacanță. Chiar dacă trebuie să reduci un sejur, fie el și la rude, întoarce-te cu două zile înainte de a merge la muncă. Astfel, vei avea timp să te adaptezi la propria casă. Vei avea timp să speli, să îți pui bagajele la loc, să faci cumpărăturile zilnice și poate chiar să gătești. Aceste treburi domestice te vor reintroduce în rutina zilnică și îți va fi mai ușor să te adaptezi la programul de muncă. În plus, nu vei fi copleșit de treburile gospodărești în prima săptămână de muncă după vacanța de sărbători și vei putea dedica mai mult timp ție și adaptării la un program de muncă normal.

Mergi la sală

Vacanța de sărbători este plină de excese culinare pentru toți românii. Prin urmare, te întorci din aceste zile libere mai greu. O modalitate foarte simplă de a deveni din nou activ este să faci câteva exerciții fizice. În plus, antrenamentele elimină endorfine, ceea ce înseamnă că vei avea un ajutor în plus pentru a combate depresia de final de concediu. De asemenea, vei avea puțin timp cu tine însuți, pentru a-ți pune gândurile în ordine. Astfel, în prima zi vei elimina stresul la locul de muncă pentru că vei fi pregătit.

Organizează-te

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când ajungi la muncă este să te organizezi. Fă-ți curat pe birou, așează-ți plannerul, pune-ți calendarul la punct. Toate aceste mici gesturi te vor ajuta să te pregătești moral pentru muncă. Și mailul ar trebui să îl sortezi și să ștergi toate spam-urile primite cât timp ai fost în vacanță. Astfel, nu vei fi copleșit de numărul mare de email-uri la care trebuie să răspunzi de fapt.  

Ajustează-te încetul cu încetul

Nu trebuie să faci totul în prima zi de muncă. Elimină stresul de la serviciu și impune-ți task-uri mici. Pune-ți hârtiile în ordine și poate răspunde la câteva email-uri. Nimeni nu se așteaptă de la tine să fii productiv chiar din prima zi, așa că nu tura motoarele la viteză maximă. Anunță-ți colegii cu care lucrezi direct că ai venit la muncă, pentru a putea fi găsit în cazul în care apare o urgență. Însă, nu este important să anunți chiar toate departamentele, dacă nu este necesar.

Socializează cu colegii

Odată ce ți-ai pus la punct biroul și agenda, poți să vezi cum au petrecut colegii tăi vacanța de sărbători și ce cadouri au primit de Crăciun. Astfel, vei intra în atmosfera de lucru mai ușor, deoarece vă veți îndemna unul pe altul. Mai mult, ei îți vor arăta cum să te simți bine la serviciu, deoarece cu siguranță este cineva în grup care îți va aduce zâmbetul pe buze. Trebuie să ții cont de faptul că și ei au probabil aceeași stare de melancolie pentru vacanța încheiată, ca tine.

socializeaza cu colegii de munca

Intră în contact cu acei colegi care au lucrat de sărbători (dacă este cazul)

Nu trebuie să iei contact cu ei pentru a le povesti întâmplări năstrușnice din concediul de Sărbători. Ci pentru a afla în ce stadii sunt proiectele la care iei parte. Astfel, te vei pune mai ușor la punct cu tot ce s-a întâmplat cât timp ai fost plecat de la muncă. Ideal ar fi să nu convoci întâlniri, deoarece vei deveni cel mai urât om din companie. Însă, poți merge din birou în birou pentru a lua la cunoștință noile evenimente care te privesc.

Fă pauze dese

Există posibilitatea ca volumul de muncă să fie la fel de mare ca într-o zi obișnuită, chiar dacă lumea se întoarce la muncă după sărbători. Și să nu poți să îți eliberezi calendarul zilei. Astfel, atunci când te simți copleșit, fă o pauză scurtă. Te va ajuta să te concentrezi mai ușor.

Ieși în oraș la prânz

Cea mai bună metodă de a-ți prelungi vacanța este să iei prânzul într-un restaurant exotic. Astfel, vei putea prelungi mirajul unui concediu prelungit. Poți să ieși cu familia, pentru a petrece mai mult timp împreună cu ei sau cu colegii de muncă, pentru a schimba o vorbă într-un mediu mai relaxat. Indiferent ce alegi să faci, este important să te tratezi.

Începe ușor

Pentru toți revenirea la muncă după o perioadă de vacanță este dificilă, în special după sărbătorile de iarnă, atunci când vremea nu te ajută să ieși din casă. Iar cei care lucrează de acasă sunt dezorientați de atmosfera festivă creată de decorațiunile de sezon. Prin urmare, prima zi de muncă ar trebui să fie mai relaxată, pentru a te acomoda mai ușor. Iar dacă ții cont de sfaturile noastre vei putea elimina stresul la serviciu din prima zi de muncă după vacanță. Desigur, trebuie să ții pasul cu colegii tăi. Însă, nu uita să îți acorzi un răgaz de a te reacomoda cu programul încărcat și cu rutina zilnică.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter