Intrebări frecvente - Candidat

CONTUL

Cum imi fac cont?
Intrati pe site-ul mynextjob.ro si accesati link-ul “Inregistrare” din partea de dreapta sus. Completati campurile solicitate in cei 2 pasi apoi apasati butonul Finalizare. Veti primi un mesaj pe adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat (verificati inclusiv folderul 'spam').

Cum imi sterg contul?
Pentru stergerea contului aveti la dispozitie doua modalitati:
- Intrati in contul dvs, la sectiunea “Optiuni”. Pe pagina optiunilor vei regasi functionalitatea stergerii contului. In cazul in care doriti ca adresa dvs. de email sa fie stearsa definitiv din baza noastra de date bifati si aceasta casuta.
- Trimiteti un mesaj la contact@mynextjob.ro

Cum ma abonez/dezabonez de la alertele de joburi?
Intrati in contul dvs, la sectiunea “Alerte”. Selectati optiunile dorite si salvati modificarile.

Am uitat parola, ce fac?
Accesati pagina de “Login” unde exista un link “Am uitat parola”. Dupa ce introduceti adresa de email aferenta contului, verificati acea adresa. Initial primiti un email de confirmare ca metoda de protectie impotriva resetarii nedorite a parolei. Urmati pasii descrisi in email-urile primite. Daca nu va amintiti nici parola, nici adresa de e-mail, puteti recupera contul dvs. contactand MyNextJob, la contact@mynextjob.ro.


CV-ul

Cum completez un CV?
Intrati in contul MyNextJob si accesati sectiunea “CV”. Completarea CV-ului se realizeaza progresiv, dupa completarea fiecarei sectiuni aveti posibilitatea salvarii partiale. Fiecare detaliu din CV-ul tau este important, inclusiv fotografia ta, pentru viitorii posibili angajatori, de aceea cu cat completezi mai multe campuri, cu atat creste si gradul procentual de completare al CV-ului pana la 100%.

Ce contine CV-ul MyNextJob?
- Date personale – zona de unde completezi datele personale si coordonatele de contact.
- Tinta profesionala – este sectiunea de unde alegi criteriile jobului sau colaborarii ideale­. Este foarte importanta aceasta sectiune, intrucat in baza informatiilor furnizate: 1. iti furnizam cele mai relevante joburi pentru tine si 2. cautarea CV-urilor de catre angajatori tine cont si de tinta ta profesionala, indiferent de experienta sau educatia completata
- Abilitati – sectiunea ce iti permite sa alegi atat limbile straine cunoscute, tipul permisului de conducere detinut, dar si alte abilitati cum ar fi diferite 'skill-uri' de viata sau competente in diverse aplicatii software.
- Educatie, Experienta si Certificari / cursuri - Urmatoarele sectiuni sunt impartite in romana si engleza pentru a nu-ti ingradi creativitatea. Am lasat loc de povesti, iar daca nu te descurci cu engleza este ok, traducerea este automata (cu ajutorul Bing si Google), trebuie doar sa accesezi tab-ul ‘Engleza’.

Ca si functionalitate, poti adauga oricate pozitii doresti in oricare din cele 3 categorii de informatii (Educatie, experienta, certificari), in plus, la noi poti atasa pana la 3 fisiere la fiecare pozitie adaugata, astfel va fi usor sa dovedesti certificarile obtinute si te poti lauda cu scrisorile de recomandare primite.

CV-ul meu nu a fost vizualizat de compania la care am aplicat. Care sunt cauzele?
- Profilul dvs. nu corespunde cerintelor angajatorului.
- Resedinta dvs. se afla in alt oras/judet decat amplasamentul jobului la care ati aplicat.
- CV-ul nu este detaliat, avand un nivel scazut de completare si a fost ignorat de angajator.
- Salariul din tinta dvs. profesionala este poate mult mai mare decat cel pe care este dispus sa il ofere angajatorul (chiar daca acesta a specificat sau nu in detaliile jobului).

Cum pot face CV-ul confidential?
Intrati in contul dvs. la sectiunea "Optiuni". In partea stanga regasiti optiunea: Doresc ca profilul meu sa fie confidential. Dupa ce ati selectat aceasta optiune si ati salvat, CV-ul dvs va fi vazut de catre o alta companie decat in cazul in care aplicati pentru unul din joburile acesteia.


ANGAJARE / CAUTARE DE JOBURI / INTERACTIUNEA CU ANGAJATORII

Vreau sa ma angajez sau sa obtin un contract. Ce fac?
Companiile isi publica anunturile de job-uri pe site-ul MyNextJob, iar dumneavoastra trebuie sa aplicati la anunturile care va intereseaza. Ca sa va cresteti sansele de a fi selectat si de a va gasi usor un loc de munca, trebuie sa acordati CV-ului atentie sporita. Editati un CV detaliat in contul dvs. de candidat MyNextJob.

Nu uitati sa accesati si sectiunea in limba engleza a CV-ului, prin functionalitatea de traducere automata veti avea CV-ul bilingv gata imediat.

Va recomandam sa alegeti ca CV-ul dvs. sa nu fie confidential. Acest lucru permite angajatorilor sa va gaseasca in baza de date MyNextJob si sa va contacteze pentru o oferta.

MyNextJob va pune la dispozitie si posibilitatea de a presta servicii ca si Persoana Fizica Autorizata – asa ca nu uitati sa bifati si aceasta optiune. Astfel cresc sansele de a fi selectat pentru un proiect si tot bifand “PFA” veti avea posibilitatea sa aplicati la joburile care cer aceast tip de colaborare.

Cum candidez pentru un job?
In momentul in care doriti sa candidate pentru un job si nu sunteti autentificat sau forma dvs. de colaborare nu corespunde cu cerintele jobului respectiv, butonul de “Aplica” va contine atentionarea corespunzatoare. In cazul care nu aveti cont, se va deschide o fereastra care va contine formularul de login. De aici va puteti crea un cont sau va puteti loga in cazul in care aveti deja un cont MyNextJob. Numarul de aplicari nu este limitat, dvs. avand posibilitatea de a aplica la toate joburile care va intereseaza, valabile pe site.

Am aplicat la un job. Ce sanse am de angajare?
Dupa ce ati aplicat la un job trebuie sa asteptati decizia angajatorului. De regula asta se intampla dupa expirarea timpului in care job-ul este activ. Numai acesta poate lua hotararea de a va contacta. MyNextJob nu poate interveni asupra acestei hotarari, noi doar prezentam angajatorilor datele candidatilor intr-un mod cat mai coerent posibil.

Ce sunt alertele?
Prin alegerea unei optiuni din sectiunea “Alerte” in contul dvs, va puteti abona la newsletterul periodic MyNextJob, puteti alege sa primiti notificari cu job-uri noi de la angajatorii care va intereseaza, sau doriti pur si simplu sa primiti notificari in mail cand apar job-uri ce se potrivesc tintei dvs. profesionale

Cum pot afla numarul de telefon al unei companii angajatoare?
In cazul in care companiile angajatoare doresc ca datele de contact sa fie publice pentru a putea fi contactate de catre candidati, acestea vor fi specificate in descrierea job-ului la sectiunea “Contact”.

Pot retrage o aplicatie?
Nu, in momentul in care ai aplicat pentru un job, butonul “Aplica acum” dispare, si se transforma in mesajul de confirmare al aplicarii.

Unde se tine interviul?
Prin intermediul site-ului MyNextJob puteti aplica la joburile de care sunteti interesat. Ulterior, compania angajatoare decide daca va cheama la un interviu, caz in care va va transmite detaliile referitoare la locul de intalnire.

Cum aflu salariul oferit de angajator pentru un job?
Daca in continutul anuntului nu este precizat salariu oferit, compania angajatoare va discuta despre oferta salariala in cadrul interviului de angajare.

Pot sa aplic daca vreau sa lucrez in strainatate
MyNextJob nu va restrictioneaza aplicarea in functie de locatie. Diferentierea anunturilor in functie de locatie se face prin campul “Locatie”, la fel si in filtrele din lista job-urilor se va regasi locatia “Strainatate”. De regula, angajatorii care doresc sa recruteze pentru alte tari, vor specifica locatia in descrierea anuntului de job.

Pot sa aplic daca nu stiu limba staina pentru locul de munca in strainatate?
Daca in anunt este specificat ca pentru respectivul loc de munca este nevoie de cunoasterea unei limbi straine recomandarea noastra este sa nu aplicati. Chiar daca noi oferim posibilitatea de a traduce automat CV-ul in limba engleza, acest lucru nu trebuie sa fie mai mult decat o unealta prin care dvs. traduceti mai repede CV-ul.

Cum stiu daca un job mai este valabil?
O oferta de job este valabila daca in josul anuntului regasiti butonul de "Aplica acum”. In cazul anunturilor expirate, acest lucru va fi specificat in antetul anuntului.

loading...
www.mynextjob.ro folosește cookies. Navigând în continuare, iți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află mai multe Am ințeles!