Fericirea îți aduce succesul la job, dar de multe ori este un ideal pe care mulți angajați doresc să îl obțină. În egală măsură, și angajatorii devin din ce în ce mai conștienți de acest lucru. Un angajat mai fericit înseamnă productivitate ridicată. Acest lucru este susținut de un studiu făcut de specialiștii de la Universitatea din Warwick. Studiul arată că atunci când ești încurajat să fii fericit la locul de muncă, productivitatea ta crește cu 12%.  Dincolo de productivitate, fericirea la locul  de muncă vine cu o serie de beneficii pentru fiecare ”utilizator”. Iată care sunt acestea.

Studiile spun că un om obișnuit petrece aproape 100.000 de ore muncind. Iar atunci când fericirea apare la locul de muncă, odată cu ea apar și încrederea în puterile proprii, precum și motivația. Rezultatul? Poți atinge succesul mai repede, la fel ca și îndeplinirea obiectivelor profesionale. Fericirea mai vine și cu beneficii pentru sănătate: îți poate scădea tensiunea și poate ajuta la creșterea imunității.

Contrar părerii general împărtășite, creativitatea nu ține numai de joburile artistice, ci de fiecare job în parte. Manifestarea creativității este tot direct legată de cât de fericit ești la locul de muncă și îți permite să fii confortabil cu ceea ce faci și cu echipa din care faci parte. Există un mecanism foarte simplu prin care creativitatea poate fi dezvoltată la locul de muncă. Aceasta este crearea unor spații speciale pentru relaxare. Mințile care gândesc pozitiv și sunt creative sunt predispuse să completeze mult mai repede taskurile. Efectul? Eficiență crescută, aspect esențial într-un mediu de lucru, si cel mai mare avantaj pe care îl poate avea un angajator.

Fericirea îți aduce succesul la job atunci când creativitatea ta crește

Fericirea este contagioasă

Atunci când unul sau mai mulți angajați sunt fericiți la locul de muncă, acest lucru se imprimă foarte repede și în rândul celorlalți, care vor prelua același comportament. Iar asta se traduce din nou prin creșterea eficienței și oportunitatea de a descoperi noi lideri, care îi pot influența prin comportamentul lor pe toți ceilalți. Când fericirea îți aduce succesul la job, motivația apare și ea ca rezultat. Obiectivele de dezvoltare profesională par mai ușor de atins. Iar atunci când motivația este atât de prezentă, angajații tind să fie mult mai fideli companiei datorită obiectivelor pe care vor să le atingă.

Fericirea îți aduce succesul la job dar crește și eficiența comunicării

Comunicarea este esențială într-o companie. Fără comunicare nu poți rezolva nimic, din contra, lipsa comunicării poate crea blocaje enorme, care cu greu pot fi rezolvate ulterior. Ați ghicit, tot oamenii fericiți sunt cei care comunică cel mai mult și ajută la eficientizarea work flow-ului, oferind feedback-uri pertinente manifestând opinii.

Dacă ești angajat, soluția este să găsești o metodă prin care poți obține fericirea la locul de muncă prin sugestiile de mai sus. Dacă ești angajator, este momentul să faci eforturi mult mai mari pentru a menține o echipă fericită și relaxată si motivată. Dacă nimic nu funcționează, intră pe MyNextJob. Nu mai aștepta, fericirea iți aduce succesul la job.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter