Întrebările care asigură succesul unui interviu

Felicitari, ai primit o invitație pentru un interviu la unul din joburile la care ai aplicat! Ți-ai printat resumeul de pe MyNextJob, știi să iți prezinți experiența și skillurile, dar oare e de ajuns?

Noile practici de HR sugerează că nu! Hai să privim mai indeaproape ce urmărește angajatorul in timpul scurt pe care il alocă interviului cu tine.

Cele  15-30 de minute pe care le alocă un recruiter unui interviu nu sunt menite unei recapitulări a ceea ce el sau ea știe depre tine. Ține cont de faptul ca cv-ul tău ți-a dat șansa să te aflii la un interviu acum. Mai de grabă managerul campaniei de recrutare vrea să vadă personalitatea din spatele hârtiei. Cum reușesti asta? Simplu, afișeaza o atitudine pozitivă și entuziasm, arată că ești team player, fă-ți temele despre companie si recruiter , dar mai ales. pune întrebările care contează! Pe scurt, Întrebările care asigură succesul unui interviu!

Întrebările care asigură succesul unui interviu!

Credeai că în timpul interviului doar reprezentantul companiei pune întrebările?

Greșit! Candidaților li se dă șansa de a cere explicații suplimentare cu privire la jobul dorit și procesul de recrutare. Așadar care sunt întrebările corecte?

1. Cum ați descrie responsabilitățile zilnice în jobul in care voi performa?

Această întrebare vine si completează descrierea jobului din anunț și demonstrează recruiterului dorința ta de a obține informații complete. Mai mult, sugerează dedicație si meticulozitate!

2. Cum ați descrie valorile din cadrul companiei?

Nimic nu e mai important decât să fii in perfectă armonie cu atmosfera de la locul de muncă. Această întrebare este esențială pentru a fii sigur de compatibilitatea dintre tine si companie, dar și de longevitatea ta în jobul dorit! O cultură sănatoasă motivează angajații!

3. Cine îmi va fi superior în organizație sau care va fi echipa cu care voi colabora?

Managerul dar si echipa in care vei lucra, iți vor asigura o colaborare ușoară și poate face diferența intre o evaluare bună sau o perfomanță scăzută care te poate afecta direct.

4. Care aspect al acestui job vi se pare cel mai solicitant sau dificil?

Toate joburile au task-uri de rutină, dar și laturi mai complicate! Este cea mai bună oportunitate de a afla ce te așteaptă in noua poziție și de a decide dacă poți face față cu succes challenge-urilor.

5. Ce sistem folosește compania pentru a evalua succesul în această funcție?

Prin această îtrebare vei știi cu siguranță când este timpul pentru o promovare și o mărire de salariu! Răspunsul recruiter-ului îți va oferi repere clare, care se pot ridica sau nu la nivelul așteptărilor tale. Nimeni nu vrea să lucreze intr-o companie care nu își răsplatește angajații eficienți.

6. De ce ați ales să faceți parte din această companie?

Nu uita că și recruiterul de cele mai multe ori este angajat in aceeași firmă. Răspunsul si entuziasmul acestuia îți poate sugera gradul de fericire al angajaților in companie.

Iată câteva din întrebările cheie pe care le poți adresa celui care conduce interviul. Vei demonstra astfel că nu te aflii întâmplător acolo și că poți fii un pion valoros în cadrul companiei!

Acum știi întrebările care asigură succesul unui interviu! MyNextJob iți urează succes in căutarea noului loc de muncă!


1 comentariu

Model de scrisoare de intenţie – ce trebuie să scrii în ea ca să ai succes - Blog MyNextJob · 20 decembrie 2020 la 10:17

[…] îți cauți un loc de muncă este important să îți creezi toate condițiile pentru a ajunge în etapa de interviu. Iar scrisoarea de intenție este obligatorie, în special pentru locuri de muncă unde sunt mai […]

Lasă un răspuns

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter